Τηλεφωνήστε μας

+30 22430 48611

Επισκευτείτε μας

Masoyri, 85200, kalymnos, Greece

Επικοινωνήστε μαζί μας

info@mamakatours.com

Ανοικτά καθημερινά

10:00-13:00 & 18:00-21:00

Τηλεφωνήστε μας

+30 22430 48611

Επισκευτείτε μας

Masoyri, 85200, kalymnos, Greece

Επικοινωνήστε μαζί μας

info@mamakatours.com

Ανοικτά καθημερινά

10:00-13:00 & 18:00-21:00

ΠΑΝΤΕΛΙ

panteliΤο Παντέλι είναι το πιό γραφικό σημείο του νησιού. Ενα μοναδικό παραδοσιακό ψαροχώρι με όμορφη παραλία καλά οργανωμένη, ψαροταβέρνες, μπαράκια και καφενεία καθώς και μαρίνα για σκάφη. Οι Παντελιότες ανεπηρέαστοι από τον τουρισμό εξακολουθούν την πατροπαράδοτη ασχολία τους το ψάρεμα με καΐκια και τράτες. Πάνω από το Παντέλι βρίσκεται το επιβλητικό βυζαντινό κάστρο της Παναγιάς και οι Ανεμόμυλοι. Ο Πλάτανος πρωτεύουσα του νησιού με την Αγία Μαρίνα είναι μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια.

panteli nightΜόλις φτάσετε στο Παντέλι αισθάνεσται σαν στο σπίτι σας, οι ντόπιοι διατηρούν ζούν σε αρμονία με τα θερινά τουριστικά πλήθη και πάντα θα σας πούν μια καλημέρα οπου κι αν τους συναντήσετε, πολύ συχνά ισως να σας προσκαλέσουν για ένα ποτήρι ούζο ή ρετσίνα στο καφενείο ή απλά για μια καλή παρέα. Αυτή η φιλόξενη νοοτροπία παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά και είναι σε κάποιο βαθμό ένας από τους κύριους παράγοντες που προσελκύει τον τουρισμό στην Ελλάδα, εκτός από την ηλιοφάνεια και το ιδανικό μεσογειακό κλίμα.

panteli night 2Στο Παντέλι θα πάτε για κολύμπι και φαγητό. Απο νωρίς τα μαγαζιά βγάζουν τα τραπέζια στην παραλία και περιμένουν την πελατεια τους. αν σας αρέσει το ψάρεμα με πεταχτάρι η καλαμίδι απο την παραλία θα ψαρέψετε μπόλικους κεφάλους , σάρπες και αν εισαστε καλοί ισως και κανένα λαυράκι η τσιπούρα.

Η θέση του στη Λέρο το καθιστά ιδανικό προορισμό για κάποιον που επισκέπτεται τη Λέρο μετά την Αγία Μαρίνα μια και βρίστεται περίπου στη μέση του νησιού και απόσταση αναπνοής από όλα τα σημαντικά τουριστικά μέρη, Άλιντα, Αγία Μαρίνα, Λακκί, αλλά και από αξιοθέατα της Λέρου όπως,Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο στα Άλιντα στον πύργο Μπελένη, Μουσείο Αντωνέλου στον Πλάτανο, Κάστρο της Παναγιάς, Μπούρτζι - στην είσοδο του λιμανιού της Αγίας Μαρίνας (ρωμαϊκό φρούριο), Κάστρο του Πλατάνου και άλλα.

 LogoGrey


MAMAKA TOURS
Μασούρι
85200
Κάλυμνος

 
+30 22430 48611


info@mamakatours.com

LogoGrey